O projektu

Luksuzno opremljeni dom smješten na najprestižnijoj lokaciji u povijesnoj jezgri Zagreba, osam stoljeća nakon njegova osnutka, nadomak katedrali, simbolu koji stoljećima svjedoči događajima što su obilježili povijest grada, mjesto je radnje ove priče.

Smješten u neposrednoj blizini najznačajnijih i najfrekventnijih zagrebačkih lokacija, protkanih poviješću, Ban centar donosi dašak budućnosti redefinirajući i unaprijeđujući cjelokupni koncept donjogradskog života. Ova sofisticirana građevina inspirirana je željom stvaranja ultimativne udobnosti i užitka življenja u jedinstvenom okruženju tradicije, suvremenosti te mira i urbanosti, a pri čemu se posebna pozornost posvećivala individualnim potrebama i životnim navikama budućih stanara.

Ban centar svojim smještajem na uglu Cesarčeve i Kurelčeve ulice, u neposrednoj blizini istoimenog glavnog gradskog trga, pruža pogled na katedralu, a oblikovanjem i primijenjenim tehničkim i arhitektonskim rješenjima uspješno miri suprotnosti između zahtjeva za nenarušenom privatnošću i visokim komforom suvremenog stanovanja sa živim pulsom javnog života u središtu grada.

Ritam grada

Živjeti u  Zagrebu strast je, izazov i prestiž. Vizija luksuzno opremljenog doma u objektu koji spaja vrhunsku arhitekturu, tehnologiju i dizajn, u najužoj povijesnoj jezgri Zagreba, misao je vodilja arhitekata, inženjera, dizajnera interijera i svih koji su radili na ovom projektu.

Cijeneći sve elemente povijesti i tradicije u samom srcu grada, Ban centar pruža jedinstvenu cjelinu i tvori novo urbano središte za vrhunski poslovni i životni stil osiguravajući mir i zaštitu u okrilju moderne građevine. Svojim oblikom Ban centar tvori jedinstvenu cjelinu te zatvara dosad nedovršeni stambeno - poslovni blok. Različiti sadržaji poslovnog karaktera smješteni su na pet podzemnih i osam nadzemnih etaža potpuno se prilagođavajući okolini i potrebama korisnika. Vodeći računa o stanarima, posjetiteljima ali i pješacima ove zone, Ban centar nudi i javne sadržaje - šetnicu, kafiće, poslovne prostore, dječje igralište te zelenu površinu. Vrhunski stambeni prostori nižu se od drugog do sedmog kata te stanarima pružaju bezbrižnost življenja i prostora opremljenog najsuvremenijim tehnološkim sustavima. Korištenjem naprednih tehnologija svaki stanar ima jednostavnu kontrolu nad svim sustavima u stanu: upravljanje audio i vizualnim uređajima, određivanje temperature, reguliranje hladnjaka i ostalih uređaja, ali i dodatnim sigurnosnim sustavima poput sustava za zaštitu od provala, požara i istjecanja plina.

Miris Dolca, okus špice

Zamislite svoju prvu jutarnju kavu: u vlastitom domu s pogledom na baroknu nadbiskupsku palaču, obiteljski nedjeljni ručak uz pucanj Gričkog topa i s pogledom na dominantnu vizuru Zagrebačke katedrale koju gotovo da možete dotaknuti, ili pak pogledom u suton na stare zagrebačke krovove  uz sanjarenje o prošlosti. Za nepopravljive romantičare, one željne spokoja i mira, Ban centar nudi stanovanje  prema najvišim  svjetskim standardima u srcu dinamičnog europskog grada. Potaknite hedonista u sebi.

O projektu

Ban Centar, Cesarčeva, 10000 Zagreb

Ban Centar, Cesarčeva, 10000 Zagreb